Jadłospis 30.09.2024-04.10.2024
Poniedziałek
Śniadanie | CHLEB ORKISZOWY (1), MASŁO (7), PASTA JAJECZNA (3,7), pomidor, KAWA BIAŁA (7) |
Obiad | ZUPA RYŻOWA (1), leczo z kiełbasą, ziemniaki, kompot |
Podwieczorek | JAJKO NIESPODZIANKA (7,*), KOKTAJL BANANOWY (7) |
Wtorek
Śniadanie | BUŁKA ŚNIADANIOWA (1), MASŁO (7), TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ (7), KAKAO (7) |
Obiad | ZUPA MARCHEWKOWA Z MAKARONEM (1,3), RUMSZTYK (1,3), ziemniaki, SURÓWKA Z PORA, JABŁKA, MARCHEWKI (7), woda z miodem i cytryną. |
Podwieczorek | SEREK (7), nektarynka |
Środa
Śniadanie | CHLEB ŻYTNI (1), MASŁO (7), PASTA Z MAKRELI W POMIDORACH (3,4,7), ogórek, herbata z cytryną |
Obiad | ZUPA KOPERKOWA (7), KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWYM (7), KASZA KUSKUS (1), pomidor ze szczypiorkiem, woda z miodem i cytryną |
Podwieczorek | BUŁKA KUKURYDZIANA (1), z wędliną drobiową sałatą, herbata |
Czwartek
Śniadanie | BUŁKA (1), MASŁO (7), dżem malinowy, PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU (1,7) |
Obiad | ZUPA OGÓRKOWA (7), PIEROGI RUSKIE Z OKRASĄ (1,3,7), sok 100% |
Podwieczorek | Gruszka |
Piątek
Śniadanie | CHLEB (1), MASŁO (7), kabanosy, pomidorki koktajlowe, żłobek- paróweczki z szynki, ogórek, KAWA BIAŁA (7) |
Obiad | ZUPA KREM Z DYNI (7), ŁAZANKI Z BOCZKIEM (1,3), kompot |
Podwieczorek | JOGURT (7,*) |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.