Jadłospis 16.12.2024-20.12.2024
Poniedziałek
Śniadanie | CHLEB (1), MASŁO (7), PASTA JAJECZNA (3,7), rzodkiewka, KAWA BIAŁA (7), talerz warzyw - talarki z marchewki |
Obiad | ZUPA KALAFIOROWA (7), SPAGHETTI BOLOŃSKIE (1,3,7), woda z miodem i cytryną |
Podwieczorek | BUDYŃ WANILIOWY (7) |
Wtorek
Śniadanie | BUŁKA ŚNIADANIOWA (1), MASŁO (7), wędlina, ogórek, KAKAO (7) |
Obiad | ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (1,7), KOTLET Z PIERSI KURCZAKA (1,3), ziemniaki, SAŁATA MASŁOWA Z JOGURTEM (7), sok 100% |
Podwieczorek | SEREK Z OWOCAMI (7,*) |
Środa
Śniadanie | CHLEB ORKISZOWY (1), MASŁO (7), SEREK BIAŁY ZE SZCZYPIORKIEM (7), KAWA BIAŁA (7) |
Obiad | Barszcz czerwony z ziemniakami, gulasz wieprzowy, KASZA GRYCZANA (1), ogórek kiszony, sok 100% |
Podwieczorek | PALUSZKI (1,*) |
Czwartek
Śniadanie | BUŁKA KUKURYDZIANA (1), MASŁO (7), dżem malinowy, PŁATKI JAGLANE NA MLEKU (1,7) |
Obiad | ZUPA CHRZANOWA Z JAJKIEM (3,7), KOPYTKA Z BOCZKIEM (1,3), kompot |
Podwieczorek | Pomarańcza |
Piątek
Śniadanie | CHLEB RAZOWY (1), MASŁO (7), paróweczki z szynki, ketchup, herbata z cytryną |
Obiad | ZUPA KOPERKOWA (7), FILET Z MIRUNY (1,3), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot agrestowy |
Podwieczorek | SEREK WANILIOWY (7,*), BUŁKA ŚNIADANIOWA Z MASŁEM (1,7) |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.