Jadłospis 27.06.2022-01.07.2022
Poniedziałek
Śniadanie | CHLEBZ MASŁEM, TWAROŻEK NA SŁONO Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM, KAWA INKAZ MIODEM (1, 7, *) |
Obiad | ZUPA JARZYNOWA, RYŻ Z JABŁKAMI I ŚMIETANĄ, WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ ( 1, 7, 9 *) |
Podwieczorek | BABKA, KAKAO ( 1, 7 *) |
Wtorek
Śniadanie | BUŁKA Z MASŁEM, MIÓD, PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU (1, 7, *) |
Obiad | ZUPA POROWA, RUMSZTYK, ZIEMNIAKI, POMIDORY ZE ŚMIETANĄ, KOMPOT (1, 9 *) |
Podwieczorek | ARBUZ |
Środa
Śniadanie | CHLEB Z MASŁEM, PASTA Z MAKRELI Z JAJKIEM, HERBATA Z CYTRYNĄ (1, 3, 4, *) |
Obiad | ROSÓŁ, ZIEMNIAKI, POTRAWKA Z KURCZAKA, SURÓWKA Z MARCHEWKI I CHRZANU, SOK 100% (1, 7, 9 *) |
Podwieczorek | MUS OWOCOWY |
Czwartek
Śniadanie | BUŁKAZ MASŁEM, NUTELLA, MLEKO (1, 7 *) |
Obiad | ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, PIEROGI RUSKIE, SOK 100% (1, 7, 9 *) |
Podwieczorek | JABKŁO |
Piątek
Śniadanie | BUŁKA Z MASŁEM, SEREK DANIO, KAWA INKA (1, 7, *) |
Obiad | ZUPA KALAFIOROWA, KLUSKI Z TRUSKAWKAMI, WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ (1, 7, 9 *) |
Podwieczorek | DESER MLECZNY ( 7* ) |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.