Jadłospis 19.06.2023-23.06.2023
Poniedziałek
Śniadanie | CHLEB Z MASŁEM (1,7), PASTA Z WĘDLINY ZE SZCZYPIORKIEM (7,*), ogórek, KAWA INKA (7) |
Obiad | ZUPA KALAFIOROWA (7,*), KLUSKI Z SEREM NA SŁODKO (1,3,7,*), SOK 100% |
Podwieczorek | TRUSKAWKI Z BITĄ ŚMIETANĄ (7) |
Wtorek
Śniadanie | BUŁKA Z MASŁEM (1,7), TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ (7), KAKAO (7) |
Obiad | ZUPA RYŻOWA (7), RUMSZTYK Z CEBULKĄ, ziemniaki, buraczki, woda z miodem i cytryną |
Podwieczorek | JOGURT (7) |
Środa
Śniadanie | CHLEB WIEJSKI Z MASŁEM (1,7), PASTA Z TUŃCZYKA (7), OGÓREK, HERBATA Z CYTRYNĄ |
Obiad | ZUPA KARTOFLANKA Z KOPERKIEM (7), PULPETY W SOSIE WŁASNYM (1,3), KASZA BULGUR (1), SURÓWKA Z SELERA I GROSZKU ZE ŚMIETANĄ I MAJONEZEM (7), kompot. |
Podwieczorek | Kisiel, flipsy |
Czwartek
Śniadanie | BUŁKA Z MASŁEM (1,7), NUTELLA, MLEKO (7) |
Obiad | ZUPA BOTWINKA (7), KOPYTKA ZE SKWARKAMI (1,3,7), SOK 100%. |
Podwieczorek | KASZA MANNA Z SOKIEM MALINOWYM (1,7). |
Piątek
Śniadanie | CHLEB Z MASŁEM (1,7), JAJECZNICA (3), POMIDORKI, KAWA INKA (7) |
Obiad | ZUPA BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ (7), ŁAZANKI Z BOCZKIEM (1,3), SOK 100% |
Podwieczorek | JOGURT (7). |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.