Jadłospis 12.05.2025-16.05.2025
Poniedziałek
Śniadanie | CHLEB (1), masło, wędlina drobiowa, pomidor, KAWA BIAŁA (1,7) |
Obiad | ZUPA OGÓRKOWA (7), RYŻ Z BITĄ ŚMIETANĄ (1,7), sok 100% |
Podwieczorek | Banan |
Wtorek
Śniadanie | BUŁKA WROCŁAWSKA (1), masło, dżem malinowy, PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU (1,7) |
Obiad | ZUPA KALAFIOROWA (9,7), podudzia z kurczaka pieczone, ziemniaki, pomidor ze szczypiorem, kompot |
Podwieczorek | JOGURT NATURALNY (7), ROGAL z masłem (1,7) |
Środa
Śniadanie | CHLEB (1), masło, PASTA Z TUŃCZYKA (3,4), herbata z cytryną |
Obiad | ZUPA MARCHEWKOWA Z MAKARONEM GWIAZDKI (1,3), PULPET W SOSIE WŁASNYM (1,3), KASZA JĘCZMIENNA (1), ogórek konserwowy, sok 100% |
Podwieczorek | KASZA MANNA NA MLEKU Z MUSEM MALINOWYM (1,7) |
Czwartek
Śniadanie | BUŁKA (1), masło, SEREK BIELUCH NATURALNY (7,*), ogórek, KAKAO (7) |
Obiad | KAPUŚNIAK MAZURSKI (9), NALEŚNIKI Z DŻEMEM I BITĄ ŚMIETANĄ (1,3,7), woda z miodem i cytryną |
Podwieczorek | Kiwi |
Piątek
Śniadanie | CHLEB (1), masło, kabanosy, żłobek- parówka, papryka, herbata owocowa |
Obiad | ZUPA KARTOFLANKA , SPAGHETTI Z INDYKIEM, SZPINAKIEM I SEREM FETA (1,3,7), woda z miodem i cytryną |
Podwieczorek | KEFIR NATURALNY (7,*) |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.