Jadłospis 22.04.2024-29.04.2024
Poniedziałek
Śniadanie | CHLEB BALTONOWSKI (1), MASŁO (7), paróweczki z szynki, ketchup, pomidorki koktajlowe, herbata |
Obiad | ZUPA KOPERKOWA (7), RYŻ Z MUSEM JABŁKOWYM, CYNAMONEM I ŚMIETANĄ (1,7), woda z miodem i cytryną. |
Podwieczorek | BUŁKA Z NUTELLĄ (1,7), MLEKO (7) |
Wtorek
Śniadanie | BUŁKA KUKURYDZIANA (1), MASŁO (7), TWAROŻEK NA SŁODKO (7), KAKAO (7), banan. |
Obiad | ROSÓŁ Z MAKARONEM I NATKĄ PIETRUSZKI (1,3,9), POTRAWKA Z KURCZAKA (7), ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki gotowanej, ogórka kiszonego, cebuli, kompot. |
Podwieczorek | mus owocowy. |
Środa
Śniadanie | PŁATKI JAGLANE NA MLEKU (1,7), BUŁKA MAŚLANA (1), MASŁO (7), miód, herbata owocowa |
Obiad | ZUPA KREM CEBULOWA Z GRZANKAMI (1), gulasz wołowy, KASZA GRYCZANA (1), SAŁATA ZE ŚMIETANĄ (7), sok 100% |
Podwieczorek | PALUSZKI Z SEZAMEM (1,11), banan |
Czwartek
Śniadanie | CHLEB ORKISZOWY (1), MASŁO (1), schab pieczony, mix warzyw (papryka, ogórek, sałata), KAWA INKA (1,7) |
Obiad | ZUPA OGÓRKOWA (7), GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM (1,7), ziemniaki, woda z miodem i cytryną. |
Podwieczorek | RACUCHY Z JABŁKIEM (1,3), herbata |
Piątek
Śniadanie | CHLEB KRESOWY (1), MASŁO (7), PASTA Z MAKRELI (3,4), ogórek kiszony, herbata |
Obiad | Barszcz czerwony z ziemniakami, MAKARON Z SEREM NA SŁONO I SKWARKAMI (1,3,7), kompot |
Podwieczorek | JOGURT (7,*) |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.